Το μαλλί και το μετάξι είναι δυο φυσικά υλικά και έχουν ανάγκη να αναπνέουν. γι αυτό η νάιλον συσκευασία δεν ενδείκνυται για τη φύλαξη των χαλιών.

Εξαιρούνται τα προηγμένης τεχνολογίας νάιλον προστασίας με τις χιλιάδες αόρατες τρύπες που υπάρχουν στα νάιλον των ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ.

Εάν είναι δύσκολο να τοποθετηθεί σε μια υφασμάτινη θήκη, είναι προτιμότερο να τυλίγεται σε εφημερίδες, αφού το μελανί δρα σαν σκοροαπωθητικό.

Καταστροφική για το χαλί μπορεί να αποδειχτεί μια θέση φύλαξης με υγρασία η έλλειψη αερισμού.

Είναι πολύ πιθανό να καταστραφούν οι φυσικές ίνες και μάλιστα σε πολύ μικρό διάστημα.

Το μεγαλύτερο κακό στο χαλί το προκαλεί η σκόνη, γι αυτό και πρέπει να απομακρύνεται με την ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με επιμέλεια και υπομονή.

Ο συχνός καθαρισμός του χαλιού είναι η βασική οδηγία που θα εμποδίσει τη φθορά και την καταστροφή του.

Συχνά τα χειροποίητα χαλιφάτα τα οποία είναι πιο εύκαμπτα, φυλάσσονται διπλωμένα ΄΄πακέτο΄΄.

Εάν παραμείνουν πολλές μέρες σε αυτήν την κατάσταση, το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουν ανεξίτηλα σπασίματα στα σημεία τσάκισης.

Ο ενδεδειγμένος τρόπος φύλαξης των χειροποίητων αλλά και των βιομηχανοποιημένων χαλιών είναι το τύλιγμα σε ρολό.

Τα χειροποίητα χαλιά πρέπει απαραίτητα να πλένονται κάθε χρόνο, αδιάφορο από αυτό που συστήνουν άνθρωποι που είναι μεν κοντά στα χαλιά αλλά όχι στη συντήρηση τους.

Το χειροποίητο χαλί είναι πιο ευαίσθητο και η καλύτερη τροφή για πολλά παράσιτα

Η ολοκληρωμένη φροντίδα καθαρισμού χειροποίητων χαλιών ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ σας διαβεβαιώνει ότι τα χειροποίητα χαλιά στο εργοστάσιο μας καθαρίζονται καλύτερα και από τα βιομηχανοποιημένα, πιστέψτε μας, αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με πάρα πολύ μεγάλης έντασης τεχνολογίας-υγρών καθαρισμού-τεχνογνωσίας και πολυετών δοκιμών.