Η αγορά ενός καλού χαλιού δεν είναι εύκολη, ούτε καθημερινή υπόθεση, καθώς απαιτούνται αρκετά χρήματα για την απόκτησή του.

Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον μη ειδικό να ξεχωρίσει ένα αυθεντικό από ένα αντίγραφο, να αξιολογήσει την ποιότητα ύφανσης και βαφής ή να αποφανθεί εάν η ποιότητα ανταποκρίνεται στην τιμή πώλησης.

Γι αυτό, καλό είναι η αγορά των χαλιών να γίνεται αποκλείστηκα από αξιόπιστα καταστήματα και όχι να θεωρούνται λάφυρα επιμόνων παζαριών από αμφισβητούμενες πηγές.

Τα βιομηχανοποιημένα χαλιά, εξάλλου, έχουν τη δική τους αξία και τις δικές τους υψηλές προδιαγραφές.

Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων , χρωμάτων, διαστάσεων και φυσικά, έχουν άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

Τα πιο διαδεδομένα νήματα που χρησιμοποιούνται ως πρώτη υλη για την ύφανση των χαλιών είναι το μαλλί, το μετάξι και το βαμβάκι.

Τα υλικά αυτά, όπως και ο τρόπος βαφής τους, διαμορφώνουν την τιμή του προϊόντος.

Η βαφή με τεχνητά χρώματα είναι φθηνότερη από τη φυσική.

Ο βασικότερος παράγοντας προσδιορισμού της τιμής, της αντοχής, αλλά και της εμφάνισης του βιομηχανοποιημένου χαλιού, όπως και του χειροποίητου, είναι ο αριθμός των κόμπων.

Η ολοκληρωμένη φροντίδα καθαρισμού χειροποίητων χαλιών ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ σας διαβεβαιώνει ότι τα χειροποίητα χαλιά στο εργοστάσιο μας καθαρίζονται καλύτερα και από τα βιομηχανοποιημένα, πιστέψτε μας, αυτό είναι κάτι που επιτυγχάνεται με πάρα πολύ μεγάλης έντασης τεχνολογίας-υγρών καθαρισμού-τεχνογνωσίας και πολυετών δοκιμών.