Το υγιεινό σπίτι αρχίζει με βιολογικά καθαρά χαλιά!

Γενικές συμβουλές για ένα υγιεινό σπίτι από τα ταπητοκαθαριστήρια Κυριτσάκης

Τηλ. 2108152815 2109640510 2105724717

www.biocleankiritsakis.gr

Μην αφήνετε στο δωμάτιο περιττά αντικείμενα, όπου συσσωρεύεται σκόνη.

Μη μπαίνετε στο δωμάτιο του παιδιού με την τσάντα που κουβαλούσατε όλη μέρα, το βιβλίο ή την εφημερίδα που διαβάζατε ή το laptop.

Μη φοράτε τα παπούτσια μέσα στο δωμάτιο του παιδιού.

Καλό θα ήταν να μην τα φοράτε καθόλου μέσα στο σπίτι, γιατί μεταφέρουν ρύπους.

Μην τοποθετείτε κλιματιστικό στο δωμάτιο όσο το παιδί είναι ακόμα μωρό. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας από ποια ηλικία και μετά μπορείτε να το κάνετε.

Αν έχετε βάλει κλιματιστικό, μην ξεχνάτε ότι μπορεί να εξασφαλίζει ιδανικό περιβάλλον από άποψη θερμοκρασίας, μπορεί όμως να απελευθερώνει και μικρόβια. Αφαιρείτε συχνά τα φίλτρα και να τα πλένετε συχνά, ενώ δεν πρέπει να αμελείτε την τακτική συντήρησή τους από τον ψυκτικό.

Ανοίγετε τα παράθυρα του δωματίου μια – δυο φορές την ημέρα, τις ώρες που η κίνηση στους δρόμους δεν είναι αυξημένη.

Μην παραλείπετε να αερίζετε τακτικά το και το στρώμα.

Εγκαταστήστε κάποια συσκευή καθαρισμού του αέρα.

Όταν καθαρίζετε το δωμάτιο, κάντε το από πάνω προς τα κάτω, αφήνοντας το δάπεδο τελευταίο.

Ξεσκονίζετε πάντα με ένα βρεγμένο πανάκι, ώστε να καθαρίζετε χωρίς να σκορπίζετε τη σκόνη στο χώρο.

Τα ταπητοκαθαριστήρια Κυριτσάκης συνιστούν πλύσιμο μόνο σε ειδικευμένα ταπητοκαθαριστήρια με πλήρη εξοπλισμό και ειδικούς χώρους για το κάθε είδος χαλιού.

Η κύρια πηγή αλλεργιογόνων ουσιών της οικιακής σκόνης είναι τα ακάρεα, τα οποία αγαπούν τις μοκέτες και τα χαλιά και μπορούν να προκαλέσουν σε ευαίσθητα παιδιά φτάρνισμα, καταρροή και φαγούρα στα μάτια ή στη μύτη. Επιλέξτε μικρά οικολογικά χαλιά, ώστε να μπορείτε να τα σηκώνετε και να τα τινάζετε έξω συχνά.

Προτιμήστε υλικά που δεν απελευθερώνουν τοξικές ουσίες.

Αγοράστε χαλιά από οργανικές ίνες (μαλλί ή βαμβάκι) και όχι συνθετικές.

Επιλέξτε είδη καθαρισμού χωρίς τεχνητές αρωματικές ύλες και χρησιμοποιείτε οικολογικά βερνίκια και κόλλες.

Αποφύγετε τοξικά απορρυπαντικά και χλωρίνες, που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο αναπνευστικό σύστημα και πονοκεφάλους.

Μη χρησιμοποιείτε τοξικά αποσμητικά χώρου και αποφύγετε τα εντομοκτόνα. Τοποθετήστε στη βεράντα του δωματίου γλάστρες με φυτά που απωθούν τα κουνούπια, όπως βασιλικό ή γαρίφαλο.

Για τα μυρμήγκια ρίξτε λίγο λάδι λεβάντας εκεί όπου συχνάζουν και για τις κατσαρίδες χρησιμοποιείστε φλούδες από αγγούρι.

Καλό είναι να μην έχετε στο βρεφικό δωμάτιο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εκτός του ότι οι περισσότερες συσκευές εκπέμπουν κάποιο ποσοστό ακτινοβολίας και θερμότητας, έλκουν και τη σκόνη.

Προτιμείστε το ταπητοκαθαριστήριο μας, γιατί πλένουμε ΜΟΝΟ με καθαρό νερό και ΜΟΝΟ με βιολογικά υλικά όλα τα χαλιά σας, με μας είσαστε σίγουροι.

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως, τα χαλιά εκτός από το να απορροφούν τον ήχο, τραβούν και στοιχεία αλλεργιογόνα της ατμόσφαιρας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Περιβαλλοντικής προστασίας των Η.Π.Α., η ατμόσφαιρα μέσα στα κτίρια μπορεί να έχει ως και πέντε φορές περισσότερους ρύπους από την εξωτερική, ανεξάρτητα από το αν το σπίτι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ή σε ένα προάστιο

Η κύρια πηγή αλλεργιογόνων ουσιών της οικιακής σκόνης είναι τα ακάρεα, τα οποία αγαπούν τις μοκέτες και τα χαλιά και μπορούν να προκαλέσουν σε ευαίσθητα παιδιά φτάρνισμα, καταρροή και φαγούρα στα μάτια ή στη μύτη

Στο σπίτι μας “συμβιώνουμε” με διάφορους ρύπους, που είτε μεταφέρονται από έξω με τον αέρα και τα ρούχα μας, όπως οι ενώσεις από τις εκπομπές των αυτοκινήτων, σκόνη, γύρη, κ.ά.

Είναι αλήθεια, πως ένα “άρρωστο” σπίτι μπορεί να προκαλέσει ανεξήγητους πονοκεφάλους, υπνηλία, ερεθισμούς και αλλεργίες σε όλους μας, πόσο μάλλον στα παιδιά.

Δεν είναι καθαρό ένα σπίτι χωρίς καθαρά χαλιά.

Τα χαλιά έχουν εκατομμύρια ακάρεα και μικρό-τοξίνες που ζουν μέσα τους

Ξέρετε ότι τα ακάρεα (βλαβεροί μικροοργανισμοί) είναι ένας βασικός λόγος για κρίσεις άσθματος, αλλεργίες και ερεθισμένο δέρμα;

Η καθημερινή χρήση επιβαρύνει τα χαλιά με διάφορες μικρό-τοξίνες

Επιπλέον, τα άκαρεα είναι αδύνατο να βγουν έξω από ένα χαλί με τον παραδοσιακό καθαρισμό μιας ηλεκτρικής σκούπας.

Όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, κρίσεις άσθματος ή δερματοπάθειες το ξέρουν είναι τα ακάρεα !, οι ενοχλητικοί μικροοργανισμοί που βρίσκουν καταφύγιο στα χαλιά, και ο υπ’ αριθμόν 1 αλλεργιογόνος παράγοντας.

Για να μειώσετε τους κινδύνους από τη δράση των ακάρεων, πρέπει να καθαρίζετε μία φορά το χρόνο τα χαλιά σας..

Εκτός από την όμορφη εμφάνιση, την απαλή υφή ο βιοκαθαρισμός των χαλιών αφαιρεί ολοκληρωτικά τις μικρό-τοξίνες, όπως τα ακάρεα σκόνης και τα περιττώματά τους και άλλα βλαβερά αλλεργιογόνα, έτσι ώστε να μην σας επηρεάζουν και να χαίρεστε το σπίτι σας.