Φέρτε τα στα Ταπητοκαθαριστήρια Κυριτσάκης!!

Ο καλύτερος τρόπος να εξαφανίσετε οποιονδήποτε λεκέ είναι να εμπιστευτείτε τα χαλιά σας στους ειδικούς.

Παρ’ όλα αυτά μπορείτε αρχικά να χρησιμοποιήσετε όσο πιο άμεσα γίνεται απορροφητικά χαρτιά ή πανιά ώστε να απορροφηθεί το υγρό μέρος του λεκέ.

Στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε κάποια διαλύματα, αναλόγως με το είδος του λεκέ:

Λάδι

Σε ένα μικρό μπολ βάζετε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και ¼ κουτάλι του γλυκού άχρωμο υγρό πιάτων. Με ένα σφουγγάρι ποτίζετε ελαφρώς την επιφάνεια του λεκέ ώστε το διάλυμα να πάει έως το πέλμα του χαλιού. Το αφήνετε για 5 λεπτά και στην συνέχεια τρίβεται (όχι με πολύ δύναμη) την επιφάνεια του λεκέ από έξω προς τα μέσα αρκετές φορές. Τέλος ξεβγάζετε το σαπούνι από την επιφάνεια του χαλιού με κρύο νερό και ένα σφουγγάρι.

Κερί

Απλώστε πάνω από το κερί μερικές στρώσεις απορροφητικού χαρτιού. Με το σίδερο που χρησιμοποιείτε για τα ρούχα (χωρίς να είναι πολύ ζεστό) πιέστε πάνω από το χαρτί το κερί όχι με πολύ δύναμη. Το κερί θα αρχίσει να λιώνει σχεδόν αμέσως και θα το απορροφά το χαρτί.

Τσίχλα

Στην αρχή τοποθετήστε παγάκια πάνω στα σημεία που έχει πέσει τσίχλα ώστε να παγώσει. Αφού παγώσει (περίπου μετά από 3-4 λεπτά) με ένα αντικείμενο (πχ πιρούνι) προσπαθήστε να αφαιρέσετε την τσίχλα.

Μελάνι

Με ένα νωπό σφουγγάρι με νερό τρίψτε τον λεκέ από μέσα προς τα έξω. Στην συνέχεια ρίξτε στο σημείο του λεκέ μερικές σταγόνες λευκό ξύδι. Αφήστε το για περίπου μισή ώρα και κάθε 5 λεπτά πιέζετε στο σημείο με ένα λευκό πανί. Αν δείτε ότι έχει στεγνώσει το πανί μπορείτε να ξαναπροσθέσετε ξύδι. Μετά θα δείτε ότι ο λεκές έχει αρχίσει να υποχωρεί. Για να φύγει τελείως βρέξτε ένα βαμβακερό πανί με νερό και ξανατρίψτε στο σημείο του λεκέ. Αν δείτε ότι παραμένουν υπολείμματα λεκέ ταμπονάρετε με ένα πανί και λίγο οινόπνευμα. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα σε μετάξι, μαλλί και ρεγιόν.

Καφές – Κόκκινο Κρασί

Με απορροφητικό χαρτί μαζέψτε το υγρό μέρος του λεκέ. Στην συνέχεια φτιάξε διάλυμα με 1/4 του φλιτζανιού του τσαγιού οξυζενέ και 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η σόδα και ψεκάστε το διάλυμα πάνω στον λεκέ. Τρίψτε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας την επιφάνεια του λεκέ και ξεβγάλτε με άσπρη πετσέτα και νερό. Επαναλάβατε την διαδικασία έως ότου να φύγει ο λεκές. Τέλος σηκώστε την βρεγμένη επιφάνεια του χαλιού ώστε να μην ακουμπά κάτω και στεγνώστε την περιοχή.

Σάλτσα ντομάτας

Αρχικά αφαιρέστε με ένα αντικείμενο όση περισσότερη σάλτσα μπορεί και με αρκετό απορροφητικό χαρτί ταμπονάρετε την περιοχή του λεκέ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά ¼ κουταλιού σαπούνι πιάτων άχρωμο και 1 φλιτζάνι νερό. Χρησιμοποιώντας το διάλυμα που φτιάξατε τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια του λεκέ με ένα καθαρό πανί από έξω προς το κέντρο του. Στην συνέχεια ξεβγάλετε το λεκέ και το διάλυμα με μία καθαρή πετσέτα και χλιαρό νερό.. Τέλος με απορροφητικό χαρτί σκουπίστε την υγρασία και με πιστολάκι μαλλιών στεγνώστε εντελώς την επιφάνεια.

Αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, να θυμάστε πως τα Ταπητοκαθαριστήρια Κυριτσάκης είναι δίπλα σας για τον Βιολογικό Καθαρισμό των χαλιών σας με εγγυημένο αποτέλεσμα και στις καλύτερες τιμές!!

Τηλ.: 2108152815 – 2109640510 – 2105724717 – 2106085525 – 2105065695 – 2105717494.